Sunday, November 23, 2014

Pak Joko mahu karamkan bot pendatang tanpa izin Indonesia ya? Bagus banget nich !


Amaran Pak Joko untuk karamkan bot nelayan  Malaysia yang bawa PATI Indonesia ke Malaysia pintarkah?

Amaran Pak Joko Wododo untuk karamkan bot -bot nelayan Malaysia yang memasuki perairan Indonesia patutnya disambut dengan lega oleh Kementerian Dalam Negeri dan Polis Marin yang selama ini bertungkus lumus menyekat kehadiran pendatang tanpa izin dari negara jiran itu.


Carian di internet menunjukkan bahawa terdapat  1,820,000 entri bagi carian bertajuk " Laut sebagai pintu masuk utama Pendatang Tanpa Izin  Indonesia ke Malaysia "

Tekong penyeludupan PATI Indonesia ialah  rakyat mereka sendiri

Carian mendapat entri yg banyak bagi kegiatan penyeludupan manusia terutama dari Indonesia


Lagi lagi PATI Indonesia ditemui karam ketikan menyeludup menggunkan bot nelayan

Kehilangan nyawa di kalangan pencari rezeki sepatutnya dapat dielakkan jika Indonesia prihatin pada kebajikan rakyatnya dan berusaha mengurangkan beban rakyat.


Oleh itu nasehat saya pada PM Najib, udah udahlah  tak perlu terikut ikut kenyataan bodoh Pak Joko yang mahu karamkan rakyat Indonesia sendiri . Dengan ekonomi Indonesia dijangka tambah memburuk dengan keputusan Pak Joko menaikkan Bahan Bakar Minyak Ron88 sebanyak 53 sen,  langkah Pak Joko mahu karamkan bot nelayan yang membawa pencari rezeki dari Indonesia hanya akan berbalik negatif ke atas kareer politiknya. SINI , SINI dan 


Kenyataan balas PM Najib nak gempur Pendatang Tanpa Izin di Cameron Highland tu seolah terikut ikut Pak Joko yang mulutnya lebih lancar dari otaknya. Sebaliknya perhatian lebih wajar   wajar diberikan kepada  gerak gempur besar besaran di Pusat-pusat pelacuran dan karaoke yang tumbuh bagai cendawan sejak PAKATAN memerintah beberapa negeri SELANGOR PULAU PINANG

Kenyataan balas PM Najib atas keceluparan mulut  Pak Joko mahu karamkan bot yang membawa rakyat Indonesia ke Malaysia 

Sejumlah 50,000 rakyat Cina (PRC) hilang di Malaysia setiap tahun. Mungkinkah mereka jadi pengundi hantu dalam PRU ?Tindakan yang lebih baik ialah mengempur jenayah yang dilakukan di kawasan pantai


Jenayah di kawasan pantai, siapakah dalangnya?5 comments:

Anonymous said...

Tit-4-tat

Anonymous said...

OI anon 3.23pm, lu ni manusia atau SETAN SIAL?! PI MAMPOS lu PENGGANAS kat KANDANG PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-ejen-ZIONIS-no-1!

Anonymous said...

Artikel yg. BERNAS ABK!

Bukan main lagi MO licik si PENGGANAS-PENGGANAS Red Bean si PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM dan TUAN Barat-ZIONISnya -nak MENGALIH perhatian dari berpuluh ribu PATI Cina dari PELANCONG China yg. HILANG; serta usaha PENIPUAN disyaki utk. menambah jumlah kaum Cina di negara ini melalui pemberian Mykad milik mereka yang telah meninggal dunia – lihat di .blog ini sendiri di http://sarawakia.blogspot.com/2014/11/orang-cina-tidak-tahu-bahasa-melayu.html, Orang Cina tidak tahu bahasa melayu adalah PATI? , by Apai Ngelai , November 19, 2014!

Maka, sebab itu, aku syak sampai BERATUS pelatih PKLN hari tu TAK boleh Bahasa MELAYU/KEBANGSAAN lansung – yg. amat MUSTAHIL kalau rakyat Negara ini; jadi ini amat MENGANCAM KESELAMATAN/KEDAULATAN Negara Islam ini serta umatnya!

Maka, baik KDN periksa balik kes ini yg. telah SENYAP – dan pastikan pemillik IC tersebut samada betul rakyat Malaysia! Kes ini bukan hanya pd. tanggungjawab Kem. Pendidikan! Malangnya juga sekrg.. polis nak dipastikan semua tahu bahasa INGGERIS - jadi ini juga amat bahaya kalau PATI yg. tak tahu lansung cakap Melayu serta PENYAMAQ boleh jadi polis nanti dgn. IC palsu - dan hanya perlu berbahasa Inggeris! Bahkan aku pernah telefon JPA termasuk PDRM - ada yg. tak fasih Bahasa Melayunya; heran betul aku!


Sebab itu mereka cuba MENGALIH perhatian dgn. MO mahu MENGHASUT umat Islam/Melayu kita utk. utk. membenci saudara se BUMIPUTERA Islam/Melayu kita dari Indonesia (sampai punya kempen secara meluas dan mcm. kilat, kat media sosial, suruh KARAMkan bot 'PATI' Indonesia kerana kes Jokowi), saudara se BUMIPUTERA Islam/Melayu kita dari selatan Thailand dan Selatan Filipina termasuk BUMIPUTERA Melayu Sulu dsbnya, serta pekerja ISLAM Bangladesh dan pelarian ISLAM Rohingya (kat Cameron Highland tu)!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

patut rotan mandatori 3 x kepada pendatang yang tinggal lebih masa(rotan macam kesalahan bawah umur), gomen terlalu berlembut, dan bagi masa sehingga 31/12/2014. dan sesiapa yang menyerah diri sehingga tarih tersebut boleh pulang dengan suka rela. jangan buat pemutihan dan bagi permit dah lah.. kalau nak bagi pun bagi keluar dan proses semula.

Anonymous said...

sabar, Tit 4 Tat maksud slang itu ialah bila Jokowi cakap begitu maka Najib jawab begini

Namun saya sedeh sebab PM Najib dah masuk perangkap Jokowi yg sengaja mahu burukkan hubungan Malaysia Indoneisa dan alih perhatian ke atas gerak gempur PATI dari China PRC

PATI dari China ini lebih banyak bawa bencana kerana mungkin terlibat sebagai pengundi hantu dalam PRU -lihat isu IC Sabah dan siapa yg banyak dapat IC haram kalau bukan dari etnik Cina.

Siasatan menyeluruh yg kaitkan jenayah tepian pantai, IC Sabah dan PATI China PRC [erlu dibuat sebelum negara ini dirosakkan oleh PATI dan party yg mendapat untung dalam hal ini