Saturday, November 22, 2014

Pengundi hantu berbangsa Cina -wujudkan mereka?

GRO dari negara Cina sebagai pengundi hantu semasa PRU.?

Malaysia mungkin dilanda skandal kewarganegaraan terbesar jika benar dakwaan bahawa banyak individu berbangsa Cina dari luar negara masuk secara haram ke negara ini kini mempunyai kad pengenalan Malaysia yang sah. Jika sebelum ini kenyataan ini hanya sebagai gosip tepi jalan, namun penemuan krew 999 TV3 dalam serbuan ke pusat hiburan di Melaka baru-baru ini membuka satu pendedahan yang mengejutkan. Menurut pendedahan 999 malam tadi, wanita berketurunan cina bekerja Pegawai Perhubungan Pelanggan yang diperiksa oleh penguatkuasa langsung tidak boleh berbahasa Melayu meskipun mempunyai mykad atau kad pengenalan warganegara Malaysia yang sah. “Beliau langsung tidak boleh berbahasa Melayu. Kita minta kira satu hingga sepuluh pun tidak boleh. Ini sangat meragukan. Kita serahkan kepada Jabatan Pendaftaran Negara untuk tindakan,” kata pegawai penguatkuasa kepada TV3. Menurut laporan 999 TV3, gadis berbangsa cina ini juga mempunyai wajah berlainan dari gambar dalam Mykad dan tidak dapat mengingati nombor mykad sendiri. Jika selama ini kita merasa hairan dengan peningkatan jumlah pengundi Cina biar pun mempunyai kadar kelahiran yang rendah, mungkin inilah yang sebenarnya berlaku. Tulisan ini bukan bersifat perkauman, kita cuma mahu kerajaan menyiasat dengan serius mengenai situasi ini.  Sudah banyak cakap-cakap bahawa terdapat usaha terancang menambah jumlah kaum Cina di negara ini melalui pemberian mykad milik orang orang cina lain yang telah meninggal. Jika beliau sudah ada mykad sudah tentu beliau juga layak mengundi.  Soalnya berapa ramai seperti gadis ini dan apakah ini punca kekuatan DAP?

Baca lagi di MyKMU -SINI

6 comments:

Anonymous said...

Maka, sebab itu, aku syak sampai BERATUS pelatih PKLN hari tu TAK boleh Bahasa MELAYU/KEBANGSAAN lansung – yg. amat MUSTAHIL kalau rakyat Negara ini; jadi ini amat MENGANCAM KESELAMATAN/KEDAULATAN Negara Islam ini serta umatnya!

Maka, baik KDN periksa balik kes ini yg. telah SENYAP – dan pastikan pemillik IC tersebut samada betul rakyat Malaysia! Kes ini bukan hanya pd. tanggungjawab Kem. Pendidikan! Malangnya juga sekrg.. polis nak dipastikan semua tahu bahasa INGGERIS - jadi ini juga amat bahaya kalau PATI yg. tak tahu lansung cakap Melayu serta PENYAMAQ boleh jadi polis nanti dgn. IC palsu - dan hanya perlu berbahasa Inggeris! Bahkan aku pernah telefon JPA termasuk PDRM - ada yg. tak fasih Bahasa Melayunya; heran betul aku!


Sebab itu mereka cuba MENGALIH perhatian dgn. MO mahu MENGHASUT umat Islam/Melayu kita utk. utk. membenci saudara se BUMIPUTERA Islam/Melayu kita dari Indonesia (sampai punya kempen secara meluas dan mcm. kilat, kat media sosial, suruh KARAMkan bot 'PATI' Indonesia kerana kes Jokowi), saudara se BUMIPUTERA Islam/Melayu kita dari selatan Thailand dan Selatan Filipina termasuk BUMIPUTERA Melayu Sulu dsbnya, serta pekerja ISLAM Bangladesh dan pelarian ISLAM Rohingya (kat Cameron Highland tu)!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Aku rasa kemungkinan tu agak tinggi...
tapi yg aku musykil tu...macamana boleh ada IC..pengkhianat mana yang tlg uruskan ?????????

Anonymous said...

Apa yang hendak terkejut pulak? Sapa yang pertama buat operasi kad pengenalan kalau bukan Anwar. Kalau dah pernah buat, cuma perlu orang dalam dan kepakaran computer hacking untuk smuggle kad pengenalan tipu.....lepas tu paspot pulak. Sekarang dengan proses elektronik, security dari penipuan dan hacking perlu pada tahap yang tinggi. Harap2 apa surveillance yang tip-top. Bukan apa, tidak hairan lah kalau vendor2 system ada dari puak sebelah sana dan juga luar negeri dan juga singapore. Fikir2 lah....

Anonymous said...

Saya dh lama terfikir hal ini bila lihat penguasaan undi Cina DAP di kawasan2 tertentu.
Pelik krn Cina bangsa yg tak suka anak ramai dan mereka jrg khwin. Krn mereka gila duitan.

Saya terfikir jika bab menyeludup pelbagai barangn haram pun boleh mereka buat asalkan wang suapan ada, apalah susah sgt utk DAP bergabung dgn taukeh2 Cina utk bawa masuk China Doll sbg dual action strategy.

Utk Pelacuran dan utk undi.

Dua2 mereka unung sbb duit dan kuasa. Matematik cina cukup mudah..

Org Melayu je bodoh sbb tu senang kena tipu dgn Cina.

Pegawai2 Imigresen pun bukan susah nk dibeli..janji duit.

So Anwar bab ini cukup hebat sbb bab2 pengundi hantu ini kerja Anwar semasa dlm Krjn dlu.

Jalan2 dia dh tahu.

Harap dibatnteras segera cina2 babi betina ini dr jd musuh ancaman pd negara.

Anonymous said...

Kerajaan WAJIB MEWAJIBKAN lulus Oral Bahasa Melayu untuk dapat
1. Kad Pengenalan Merah atau Biru
2. kerakyatan.
3. Kelulusan dalam peperiksaan
4. menyertai perkhidmatan awam
5. dapat lesen memandu
6. dapat lesen berniaga
7. passport
8. visa
9. dll yang punya kepentingan negara

Kerajaan WAJIB
1. Membanteras semua kakitangan yang tidak jujur dalam melaksanakan peraturan ini
2. Menukar pegawai terutama Imigresen secara berkala..paling lama boleh tinggal 2 tahun disatu satu tempat

Kerajaan WAJIB menarik balik kerakyatan
1. semua yang didapati menghina dan mengkhianati negara
2. yang lari meninggalkan negara

Kerajaan WJIB MEWAJIBKAN
1. Semua papan tanda dan iklan dalam bahasa Melayu
2. semua komunikasi dijabatan jabatan kerajaan dalam bahasa Melayu

lain lain anda tambah kalau suka

Unknown said...

Tu yg pelik tu sedangkan kadar kelahiran kaum cina sangat rendah tapi bila masa ngundi nampak macam ramai sampai stgh tempat mendahului orang melayu. Aku syak pusat penternakan pendatang haram ni mungkin banyak dijalankan di negri2 pembangkang DAP.

Satu lagi kerajaan kena pantau di Sarawak sbb jum org cina di S' wak makin lama makin ramai dan satu masa mungkin akan melebihi kaum peribumi. Sukar nak pantau sebab S' wak jauh dan kebanyakan cina di sana sgt racist dan lebih bangga cakap bi, rasanya ada yang tak pandai cakap melayu pun. Tgk jer la wakil rakyat DAP yang kutuk nyanyian lagu negaraku di cinema sangat kurang ajar dan makin lama makin besar kepala.