Thursday, March 11, 2010

Sidang DUN Perak akan mengetengahkan penyanyi berbakat!

Mahkamah Tinggi pada  9 Februari 2010 telah mengesahkan bahawa Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kader adalah Menteri Besar Perak yang sah.

Sehubungan itu, Speaker Dato' Ganesan (speaker yang sah) akan memanggil persidangan Dun pada 30 Mac 2010 bersamaan hari Selasa.


Bekas Menteri Besar Pakatan Rakyat YB DS Nizar Jamaluddin telah membayangkan bahawa mereka tidak akan hadir ke persidangan kali ini kerana memboikot dan tidak mengiktiraf Menteri Besar Mahkamah dan juga tidak mengiktiraf Speaker Dato Ganesan.



Oleh yang demikian persidangan kali ini akan berjalan secara aman dan tanpa sebarang gangguan. Impak yang besar ialah kepada pihak pembangkang kesemua 28 Adun akan kehilangan kerusi masing-masing kerana tidak hadir sidang (tanpa sebab).

Jika ini benar-benar berlaku, ia menggambarkan keberanian pihak pembangkang. Satu PRK besar-besaran akan diadakan pada bulan April atau Mei. Kesemua kerusi milik Pas, Pkr dan Dap akan dipertandingkan semula ekoran daripada memboikot dewan pada 30 Mac 2010. TM menyeru kepada Umno dan BN Perak untuk bersiap sedia dari sekarang untuk merampas semua 28 kerusi milik pembangkang dalam Mega- PRK nanti,

Bagaimanapun, cerita boikot dewan ini hanya auta Nizar, Nga dan Ngeh sahaja. Dulu pun macam tu juga. Hujung-hujung datang juga, siap pakai baju istiadat. -DIpetik dari TAIPINGMALI

Nota Tambahan:

Mungkin akan ada penyanyi karoke di Sidang Dun Perak kali ini ?. Khabarnya politikus -penyanyi yang mempunyai bakat terpendam ini telahpun mendendangkan lagu Seroja dan lagu Xong Chi Fa Chai baru baru ini. Lihat video di bawah untuk mengetahui identiti penyanyi berbakat ini.

3 comments:

Anakkualakangsar said...

Gua tak caya bangkai bangkai pembangkang ni nak boikot sidang DUN pada 30.03.2010 ni. Depa mana ada telok. Aku cabak hamgpa wahai bangkai pembangkang semua kalau hangpa betoi gentelmen hangpa jgn mai pada DUN yg akan bersidang nanti. Bila hangpa tak mai maka boleh lah satu PRK di adakan. Aku nak tngk juga akan keputusan tu nanti. Kalau hangpa berjaya maintain semua kerosi hangpa yg dok ada la ni, maka aku tabek hormat kat hangpa dan aku pun sanggup jadi ahli hangpa. Tapi kalau hangpa kantoi, aku rasa hangpa elok gali lubang dalam dalam dan hangpa tau kot apa yg hangpa perlu buat.

Buat EX MB Perak, masa ni lah hanga boleh nak tunjuk sejauh mana juara hang kat pengundi hang tu. Hang boleh start dah buat road show round kampong utk ambik sokongan depa. Itu pun kalau depa masuh mau, tapi kalau depa dah tak mau jgn pulak hang dok salah SPR lak dgn macam macam cerita goblok hang tu.

Ok adios

anakbukitgantang said...

harapan saya rakyat Perak sedar yang mana kaca yang mana intan.

tak payah tunggu PRU13, jika dilihat perkembangan sekarang dan komen "anak Sarawak Stanley" pon dah nampak bahawasanya rakyat dah makin bosan permainan politikus ynga tahu cari isu tapi bila diberi peluang mentadbir negeri hancuss

sekupangdua said...

ASSALAMUALAIKUM SRI KANDI!

teman rasa sebenarnya mungkin dia tidak rasa rakyat perak tak tahu atau senang ditipu, kalau dilihat dulu perancangan semasa 11bulan neraka di perak datangnya dari ketua pembangkang,
sebabnya :
1. perancangan segala huru hara serta kerosakan pemikiran rakyat kalau kita selidik datangnya dari anuar sendiri

A. dia memerlukan sokongan bukan sahaja dari rakyat yang diperbodohkan supaya dapat menghuruharakan malaysia, bermaksud rakyat nampak memberontak seperti yang kita lihat berdemonstrasi dijalan malah di medam alamaya (cycber)
B. dia mencipta gelombang kemahsyuran supaya semua bibir rakyat satu ketika dulu mula berkata 'BN takkan menang lagi' disetiap PRK ciptaan anuar walhal kita tahu semua DUN yang bertanding semula adalah dari calon PKR sendiri kecuali kekosongan PAS yang disebabkab kematian ADUN. usaha bapak firaun tersebut terhenti bila BN tidak lagi mengikut rentak jubri ini
C. menyebarkan dan mencipta dusta utk menarik perhatian luar negeri termasuk amerika khususnya CIA, Australia (penyokong GAY) yg tentunya kata dia benar
D. menjdikan UMNO dan BN sebusuk-busk yang boleh dan temberangkan rakyat 'ENDING SCENE' pakatan rakyat akhirnya yang pasti merampas malaysia. hehehe tu sbb dia berangan vacant PM

banyak lagi perancangan ug dibuat oleh kerana beliau berehat 6th terlalu lama dalam tahanan(kesilapan kita dudukan dia terlalu lama)dia tlh cipta paln A-Z malah utk yg baik, buruk ataupun musnahkan malaysia. cuba bayangkan kalau TC sendiri sebagai Hakim yg akan jatuhkan hukum keatas dia. berpeluh jugak! mana taknya, tekanan tu. mesti terfikir apa akan jadi, rakyat ajubri demonstrasi, berarak, protes, campurtangan luar (IS,Australia dan banyak lagi negara dana beliau yg pastinya pekara jubri ini halal bagi mereka)

2.Tetapi kenapa sekarang Pakatan Ranjang semakin layudan tak menjadi? Nizar sendiri dilihat seperti diam semacam kena Gaut sebab makan udang kering dua ekor? muahaha. sijubri ini kelu dan bisu kerana tiada lagi black mission disebabkan tumpuan sudah tentu pada kes dia yang sekarang ni NO MORE OPTION atau makin kantoi.

kesilapan beliau yg beliau lupa terlupa ... rakyat yang mula sedar kerana dididik dengan pemikiran beliau, maka jadinya sudah tahu sebenarnya THE STORY LINE ALJUBRI, sebab utama RAKYAT PUN SEKARANG BERFIKIR SEPERTI ANUAR tentunya cukup paham THE NEXT SCENE atau apa BABAK yang datang!!!

P/S join comfrence 'GEBANG 9' bersama kumplulan saf perang cycber (bloggers perak) isnin, 9pagi, nanti teman panggil, tolong email sekupangduas@yahoo.com atau tinggalkan email dlm komen artikel di blog sekupangdua