Thursday, September 19, 2013

Al Marhum Habib Munzir-perginya seorang ulama besar

Perginya seorang ulama yang disayangi Habib Munzir, pimpinan Majelis Rasulullah. Ribuan orang menghadiri majlis pemakaman beliau. 
 
 
atau di link SINI
 
Namun ilmu yang beliau berikan tetap akan berkembang. Dikongsikan di sini amalan selawat Habib Munzir untuk bertemu baginda Rasulullah SAW dalam mimpi.
 
AMALAN SALAWAT AL-MARHUM HABIB MUNZIR
UNTUK BERTEMU DENGAN SAYYIDINA MUHAMMAD SAW

(1) Amalan Menurut Habib Munzir Al Musawa untuk dapat bertemu Rasulullah dalam mimpi. Bermula dari pertanyaan singkat ‘Bagaimana caranya saya dapat bertemu dengan Rasulullah ?’. Berikut ini jawaban Habib Munzir.
...
(2) Mengenai berjumpa dengan Rasul saw adalah dengan merindukan Baginda saw dan memperbanyak amalan sunnah semampunya, dan memperbanyak shalawat. Baginda saw mencintai kita dan memperhatikan kita lebih dari ayah bonda kita. Baginda saw adalah ayah roh bagi semua ummatnya, maka roh kita tetap mudah berhubungan dengan roh Baginda saw, lewat mimpi misalnya, nah.. perkuat hubungan roh anda dengan roh Baginda saw dengan shalawat ini :

(3) ”Allahumma shalli alaa ruuhi sayyidina muhammadin fil arwah, wa ‘ala Jasadihi filjasad, wa alaa Qabrihi filqubuur” (wahai Allah limpahkan shalawat pada Roh Sayyidina Muhammad di alam arwah, dan limpahkan pula pada Jasadnya di alam Jasad, dan pada kuburnya di alam kubur).

(4) Anda bisa saja jumpa dengan Rasul saw dalam mimpi, perbanyaklah shalawat, cintailah sunnah, dan perbanyaklah bersedekah pada anak yatim, dan baktilah pada ibunda jika masih ada, ini adalah amalan amalan yg sangat dicintai oleh Rasul saw, anda jangan tidur kecuali bibir anda terus bershalawat pada nabi saw, Baginda saw akan menjumpa anda, dan yakinlah..

(5) Saya (Habib Munzir) menyukai semua shalawat, dulu saya membaca 17 macam shalawat, diantaranya shalawat Syeikh Abdulqadir Al-Jailani yang panjangnya 13 halaman, namun kini saya membaca satu macam shalawat saja, yang diajarkan Rasul saw lewat mimpi pada saya, pendek saja iaitu :

(6) “ALLAHUMMA SHALLI ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WA ALIHI WA SHAHBIHI WASALLIM“ shalawat ini saya baca 5.000X setiap harinya,

(7) Jika anda ingin membacanya silakan, saya ijazahkan pada anda, boleh membacanya 100X, 200X atau lebih atau berapa saja sekemampuan anda dan luasnya waktu, dan bisa dibaca sambil di mobil, di jalan, atau di manapun.

(8) Masalah mimpi Rasul saw, saya (Habib Munzir) pernah bermimpi beliau saw dan mengadukan banyaknya orang yang rindu dengan Baginda saw namun belum jumpa dalam mimpi, Baginda saw menutup wajahnya dan menangis, seraya berkata :

(9) Tiada yg memisahkanku dgn mereka selain tabir qudrat, dan mereka akan jumpa dengan ku kelak, Baginda saw sangat peduli dan rindu pada ummatnya, lebih lebih yang mencintai Baginda saw, dan telah teriwayatkan pada shahih Muslim bahawa Baginda saw bersabda : “Ummatku yang paling cinta padaku adalah yang hidup setelah aku wafat, dan mereka sangat mengidamkan jumpa dengan ku daripada harta dan keluarganya”.

Diposkan oleh Pencinta Sayyidina Muhammad Saw

No comments: