Sunday, April 14, 2013

Game Plan asing dalam kes Mustafa Ali, Ustaz Nasya dan Hassan Ali......apa seterusnya??..

Saya tak berminat untuk meletakkan gambar Mustafa Ali dalam keadaan yang sangat mengaibkan di sini.
 
Pertamanya kerana perbuatan Mustafa Ali  adalah salah dari segi hukum syarak.
 
Tetapi menyebarkan video atau gambar Mustafa Ali juga adalah salah.
 
Cukuplah polis Terengganu sudah menangkap 2 AMK Parti Keadilan yang bertanggungjwab menyebarkan CD lucah dan merampas 16 bungkusan tersebut dihadapkan ke mahkamah.
 
 
Bagaimanapon saya ingin menegur blogger pro pemerintah yang teruja untk mengambil alih blame kesalahan dari Parti Keadilan Rakyat. Bagi saya isu Mustafa Ali ini wajar ia ditinggalkan di kalangan Pakatan Rakyat sahaja. Blogger pro pemerintah tak wajar mengambil alih peranan dan akhirnya "UMNO porno"  lagi di blame dalam  KONFLIK DALAMAN PAKATAN RAKYAT atau ia sekadar MAIN WAYANG ?
 
Kalau MAIN WAYANG lagi maka ia adalah satu taktikal taktik yang sungguh licik kerana berjaya merosakkan kredibiti 2 pihak pada satu masa;
 
  1. Pada pihak pertama ialah memusnahkan weak link dalam Pakatan Rakyat-PAS sewajarnya mengikur arahan DAP dan PKR 100 percent; kegagalan untuk berbuat demikian akan melenyapkan kareer politik weak link tersebut.
  2. Pada pihak kedua ia berjaya divert perhatian blogger pro pemerintah kepada isu "petty" dan mengurangkan kebolehpercayaan rakyat ke atas berita berita yang disampaikan oleh blogger pro pemerintah. Sepatutnya masa ini blogger pro pemerintah bermati matian mendedahkan prestasi cemerlang  Kerajaan Pusat agar Barisan semakin dipercayai dan diyakini untuk terus memerintah negara, bukan bergelumang dalam isu skandal seks seorang pemimpin pembangkang!
 
Mustafa Ali ditangkap dalam keadaan yang mengaibkan kerana dia penyokong Kerajaan PERPADUAN . Mustafa Ali juga diberitakan menyokong Ustaz Nasya dan Hassan Ali kembali atau bertanding atas tiket PAS.
 
Perlu diingatkan bahawa mereka ahli Pakatan Rakyat dilateh oleh Israel-rujuk kepada pengakuan Rofizi ex DAP di Pulau Pinang dalam video tempoh hari mana dia mengaku dilateh Israel selama 3 tahun.
 
Protokol Of Zion Elders yang digunapakai ialah untuk menjatuhkan kredibility lawan ke tahap "point of no return".
 
Ini jelas dileihat bilamana kredibility Hassan Ali dipunahkan bila dia  menentang agenda  Pluralisme ugama DAP dan PKR. Hassan Ali  dimalukan  setelah gerakan mereka memurtadkan umat Islam dalam bulan Ramadhan  didedahkan dengan serbuan JAIS ke Gereja DUMC.
 
Ustaz Nasya yang menolong Datuk Seri Najib di Gaza juga tidak disukai kerana dia memilih untuk bersatu sesama umat Islam. Perlu diingatkan bahawa lawatan Najib ke Gaza tidak disukai Israel. Tidak hairanlah tak lama setelah lawatan itu  kareer politik ustaz Nasya juga dihancurkan. Cara pemecatannya ialah ia dibuang dari Majlis Syura dan berita dihebahkan melalui media massa. Sungguh mengaibkan!
 
 
Berhati hati jangan sampai termasuk dalam lubang perangkap Pakatan. Saya lihat permainan mereka sungguh licik!
 
 

6 comments:

Anonymous said...

kami rakyat Terengganu akan memangkah STOPA ALI kalau dia bertanding. Itu adalah lambang kejantanan rakyat Terengganu.

idup Jantan, idup Stopa!!!!

Anonymous said...

Anon 9:33

Now we know what PAS is made of - orang macam anon 9:33.

Tsk... Tsk.... Mak bapak tak cukup ajar... Tapi mengaku terror...

Anonymous said...

Saya sangat bersetuju dengan saranan blogger ini. Biarlah PKR dan PAS bergelumang dengan aktiviti-aktiviti suka ramai masing-masing....

Bila blogger pro pemerintah join sekali, dikata pulak membawa najis. DAP pun seronok sebab dah dapat divert attention BN bloggers. PAS pun hancur , BN pun khayal...

Tumpukan kepada yang kritikal...

Don't give these b@&%#y a?@#€+^s airtime!

Mr Lonely said...

LOL !!!

Anonymous said...

Setuju sgt setuju dgn saranan tuan blogger. Saya bodoh IT, tapi mungkin kite bole paste link article ni kepada blogger pro bn.

Anonymous said...

1. Nabi saw berkata dalam hadis sahihnya, “Ampunkan antara kamu hukum hudud,sesungghuhkan kesalahan hudud yg sampai kepada ku menjadi wajib”.Nabi suruh ampun bukan jalankan hudud.Jangan report kepadanya,seslesai diperingkat kampung atau wilayah sahaja,guna takzir iaitu hukum adat yang di persetujui oleh semua.Takzir juga hukum fekah Islam.Kalau tak ada hukuman terus jenayah akan meluas.Pemimpin pun tak boleh suruh mahkamah buat hukum hudud ini kerana nabi suruh ampun.Pada zaman nabi berlaku hukum hudud kerana orang membawa kes hudud itu kepadanya walau nabi suruh ampun.Jadi slah yg mereportnya kepada rasulullah menyebebkan hukum yg berat itu berlaku pada zaman nabi saw.Saiidina Ali kw berkata “ada suruhan alquran di mansuhkan oleh hadi.Ada pula nabi lakukan setiap hari tetapi tak ada pula dalam quran”.Walau pun quran ada hukum hudud ini,namun cara perlakuan hudud ini kenalah lihat cara rasulullah saw lakukannya.Kerana perbuatan nabi saw adalah tafsiran kepada alquran itu sendiri.Jadi kalau telah nabi saw suruh ampun kenapa pula hendak di jalankan ?.Pas ini ajaran sesat. Nabi saw bersabda dalam sahih bukhari-muslim “kami nabi2 tidaklah kami di lantik menjadi nabi melainkan kami gembala kambing”-gembala kambing maksudnya orang biasa,tanpa kekuasaan politik.hakikat kerasulan adalah agama itu sendiri dan tidak yg lain.kerana itu hampir semua nabi tak ada kuasa politik.cuma 5 dari 25 rasul ada kuasa politik,itu pun bukan mereka tuntut.semuanya kebetulan belaka..Kerana gagal mengikuti jalan rasul2 dalam menegakkan agama,maka parti agama menjadi sesat,apabila merebut kuasa menggunakan agama yg tidak di lakukan oleh sebarang rasul.Kuasa politik 5 orang rasul itu adalah berasingan dgn agama mereka.pas pula itulah politik dan itulah agama mereka.ahli pas takkan faham hukum hudud ini.dan semua hukum allah dengan betul sehinggalah mereka di beri pertunjuk oleh allah itu sendiri. Dalam hadis sahih bukhari-muslim nabi saw bersabda ‘Iza buyi’al khlifataini faqtuilul akoro minhuma”.Ertinya “apabila dan dua khalifah (peminpin utama)yang di bai’at (di akui) maka bunuhlah yang terakhir dari keduanya”.Apabila ada dua pemimpin yg berebut kepimpinan hendaklah yeng terakhir,ia itu yg baru timbul di hapuskan,jangan di sokong.Bunuh adalah pada zaman dahulu,kerana pada zaman dahulu kuasa politik di perolehi dgn cara berperang.Tetapi zaman ini dgn cara undi.Bunuhlah pemimpin yg kedua itu dgn cara mengundi pemimpin yang pertama yang sedang berkuasa.Itulah makna bunuh pada hadis di atas bagi zxaman dan tempat ini.Hadis ini dan hukum hudud sebenar tidak di baca di pentas ceramah pas kerana jika di keluarkan orang ramai akan meninggalkan pas yg memang timbul selepas umno dan menjadi puak yg kedua.atau yg terakhir yg nabi saw suruh bunuh mereka..Dan tidak lagi berjuang hukum hudud bersama ulama pas kerana nabi suruh ampun hukum hudud macam Umno.BN lakukan sekarang .Apa yang yang budak2 mentah pas ini belajar agama pun tak taulah.Takada ilmu ,atau ada sedikit sangat ilmu hingga tak faham mana satu politik mana satu agama.Tak faham hukum hakam dgn sempurna.Betullah kata dr Mahathir bukan sahaja orang bukan Islam tak faham agama Islam,malah orang Islam pun tak faham agama Islam ini-Ahli BN.