Monday, March 8, 2010

Benarkah Hitler dah ada di Malaysia? Bah 3

Assalamualaikum dan Bismillah Hir Rah Man Nir Rahim.

Lewat ini saya ditanya oleh beberapa orang kawan, kenapa sekarang  blog  posting tak selaju dulu.

Saya mohon maaf kerana sebenarnya saya sibuk dengan urusan kerja dan peribadi. Pon begitu sebenarnya saya mengikuti nasihat seorang ustaz untuk melihat perlbagai masalah hari ini dari perspektif   luar agar kita dapat menilai dari perspektif mata helang.

Pun begitu SMS yang saya terima ini memang menyebabkan saya lebih bertekat untuk bangun dari "malaise" ini satu terma yang dicipta asalnya dari bangsa Melayu kononnya untuk melemahkan semangat kita........dan saya amat berharap isi sms dapat mengejutkan kita dari mimpi yang lena, maka dengan hati -hati saya hulurkan jua untuk perhatian dan renungan pembaca sekalian.


"Salam Friends, must read up "Hitler's Method Of Controlling Germans". Regime of strong people, disallow any contact with media for any staff except "him" alone, treathen sackings and punishment continuously. So it is Gestapo style. Vice Chancellor X is applying the same method. Humiliate, scare, close monitoring, using spies, create distruption and crisis, reward informers, get rid of  people connected with   previous dministration/ regime. In the end, after all destruction, he blames the present government and PM Najib"

..................................................................................
Zul Kulim-sengaja dipecat untuk memalukan beliau di khalayak ramai? Petikan dari Kenyataan Akbar YB Zulkifli Nordin MP Kulim yang dipecat dari PKR

KENYATAAN AKHBAR / PRESS STATEMENTSabtu: 20 Rab’ul Awal 1431 / 06 Mac 2010


Saya baru menerima makluman daripada rakan pemberita tentang keputusan mesyuarat MPP/PKR yang bermesyuarat sebentar tadi yang memutuskan saya dipecat daripada PKR.

Ini adalah permulaan satu titik hitam dalam sejarah perjuangan reformasi yang bermula pada 02.09.1998. Ia juga adalah permulaan kepada kejatuhan dan kehancuran PKR. Ternyata perjuangan untuk memartabatkan nilai kemanusiaan, mengembalikan hak asasi manusia, dan mendaulatkan nilai dan prinsip-prinsip keadilan sejagat (universal value of natural justice) hanyalah sekadar laungan palsu. Keputusan ini juga membuktikan bahawa bagi Fir’aun-Fir’aun Kecil yang menguasai PKR, ianya adalah satu dosa besar yang tidak boleh dimaafkan bagi memartabat, membela dan mempertahankan Islam.

Saya dihukum tanpa diberi peluang membela diri menurut prinsip hak asasi kemanusiaan dan nilai keadilan sejagat saperti yang dilaungkan oleh kepimpinan PKR selama ini. Kepantasan tindakan memecat saya membuktikan kepalsuan slogan mereka. Sedangkan saya hanyalah sekadar menuntut hak asasi kemanusiaan dan nilai serta prinsip keadilan sejagat dipatuhi, dan prinsip tersebut mewajibkan seseorang hanya boleh dibicarakan oleh rakan sekufunya (a person can only be tried by his own peers). Saya hanya menuntut dibicarakan oleh panel yang beragama Islam, kerana isunya membabitkan kalimah ALLAH, iaitu persoalan aqidah, syariat dan agama Islam. Sebaliknya mereka meletakkan panel yang majoritinya bukan Islam untuk menghina dan mengaibkan saya dan umat Islam.


Ini bukan sahaja bercanggah dengan prinsip dan nilai keadilan sejagat, malah merupakan satu penghinaan terhadap Islam dan umat Islam. Sebagaimana umat Islam merasa terhina bila Natrah dibicarakan oleh hakim Inggeris, dan kes kalimah ALLAH dibicarakan oleh hakim bukan Islam! Saya berasa terhina dihadapkan ke panel yang bukan Islam untuk membicarakan aqidah, kepercayaan dan agama saya!


Mengapa mereka berasa begitu sukar untuk mematuhi prinsip keadilan sejagat yang cukup mudah untuk dilaksanakan ini menjadi persoalan kepada saya? Bukannya saya enggan berdepan dengan Lembaga Disiplin, tetapi saya menuntut dibicarakan berdasarkan prinsip keadilan yang kononnya diperjuangkan oleh PKR. Apakah mereka tidak mempunyai keyakinan jika panelnya terdiri daripada orang Islam? Malah salah seorang ahli panel yang beragama Islam menarik diri atas prinsip tidak mahu terbabit dengan panel yang bukan Islam ini!

Keputusan MPP pada hari ini jelas membuktikan bahawa PKR sudah dikuasai sepenuhnya oleh Fir’aun-Fir’aun Kecil yang mempunyai agenda dan rancangan jahat yang sempit lagi anti Islam. Keputusan MPP PKR hari ini juga membuktikan kepada saya bahawa PKR tidak mempunyai sebarang agenda untuk perjuangan Islam. Mereka yang bercita-cita mahu memartabat dan mendaulatkan Islam menurut kerangka Perlembagaan Persekutuan akan menjadi korban.

Keputusan ini juga membuktikan dengan jelas kepada saya bahawa agenda perjuangan Islam tidak diterima oleh PKR. Malahan terbukti kepada saya deklarasi Dasar PR pada 19.12.2009 yang kononnya mendaulatkan Islam dan menghormati kedudukan umat dan institusi Islam didalam Perlembagaan Persekutuan adalah sekadar mainan politik picisan dan retorik murahan untuk mengelabukan mata umat Islam, dan suatu pembohongan jelas kepada rakyat.

Berdasarkan itu, tiada sebab dan alasan lagi untuk saya terus berada didalam PKR. Malah saya berasa malu kapada ALLAH dan umat Islam untuk terus bersama PKR. Walaupun saya mempunyai ruang untuk membuat rayuan, namun saya tidak bercadang untuk terus menggadaikan prinsip saya dan menjual maruah saya untuk berhadapan dengan sandiwara Fir’aun-Fir’aun Kecil ini. Sebaliknya saya akan mengkaji dan menimbang opsyen dan pilihan yang ada pada saya sebelum mengambil tindakan sewajarnya.


Saya melihat menjadi satu trend didalam PKR untuk melancarkan serangan peribadi dan “character assassination” yang tidak berasas terhadap sesiapa juga yang tidak bersetuju atau tidak lagi mahu bersekongkol dengan mereka. Saya menasihatkan kepada Fir’aun-Fir’aun Kecil ini supaya jangan terlalu emosional, sebaliknya bersikaplah dengan professional dan matang. Berlainan wadah tidak bermakna silaturrahim terpatah. Itulah prinsip Islam yang sangat indah dan mempesonakan jika dilaksanakan. Saya berharap mereka akan menghentikan serta merta tindakan bacul melakukan serangan peribadi dan ‘character assassination” terhadap sesiapa juga yang memilih untuk tidak lagi mahu bersama mereka. Itulah adalah hak demokrasi dan hak asasi tiap manusia, iaitu hak untuk memilih. Janganlah mengeruhkan keadaan sehingga memaksa orang lain mengambil sikap “tell-all” dan menelanjangkan semua keburukan kita pula.


Saya mengucapkan terima kasih kepada semua rakan dan sahabat samada diperingkat wakil rakyat, kepimpinan dan ahli PKR yang telah memberi sokongan dan dorongan kepada saya selama ini. Terima kasih kerana menghormati hak dan pendirian saya sebagai seorang Muslim, walaupun saudara mungkin berbeza pendapat dengan saya. Cuma satu peringatan daripada saya, hari ini saya menjadi mangsa, esok-esok mungkin giliran saudara pula selagi Fir’aun-Fir’aun Kecil ini dibenarkan berleluasa didalam PKR.

Terima kasih tidak terhingga kepada petugas dan pembantu saya yang sangat setia dan sentiasa bersama saya senang dan susah iaitu Puan Roslijah Syed, Sdr. Gunalan dan Tuan Hj. Abdul Rahman di Pusat Khidmat Ahli Parlimen Kulim Bandar Bharu. Pengorbanan dan kesetiaan sdr/i akan saya kenang selama-lamanya, moga ALLAH membalasnya.

Sekian wassalam.


Zulkifli Bin Noordin
Sabtu
20 Rabi’ul Awal 1431

...................................................................................
UMNO pernah dirosakkan dari dalam 

Petikan oleh  TM, AIDCclubDatuk Tajuddin Abd Rahman MP P73 Pasir Salak menyatakan beliau tidak terkejut dengan tindakan Anwar Ibrahim memecat Zulkifli Nordin MP P18 Bandar Baru Kulim kerana beliau juga telah menerima nasib yang sama pada tahun 1988 dan 1995.

Ketika itu Jawatankuasa Badan Disiplin Umno dipegang oleh Anwar Ibrahim. Anwar pada waktu itu akan memecat siapa sahaja yang beliau tidak suka atau yang nyata menentang beliau. 1988 beliau di halang daripada menyertai Umno baru kononnya terlibat dengan parti Semangat 46 pimpinan Ku Li.


Pada tahun 1995 sekali lagi beliau dipecat oleh Anwar dan Azmin kerana dituduh terlibat dalam politik wang. Beliau dituduh dan tidak diberi peluang untuk membela diri. Apa yang dilakukan oleh Anwar adalah sama seperti yang terjadi kepada YB Zulkifli Nordin.

Pada ketika itu Datuk Tajuddin ingin merebut jawatan Ketua Umno Bahagian Pasir Salak yang mana kerusi tersebut milik Dato Seri Ramle Ngah Talib yang juga mendapat restu atau disebut sebagai orang Anwar. Anwar menggunakan flatform MT untuk memecat sesiapa saja dengan cara yang salah.
Beliau berjaya diterima masuk semula ke dalam Umno setelah Anwar pula yang dipecat oleh MT Umno. Tambah beliau lagi Anwar sejak dalam Umno lagi sudah bersikap diktator.


Anwar mempunyai spy sendiri. Sesiapa yang cuba menentang nya walaupun secara verbal maka orang itu harus menerima hukuman.


Pada zaman Anwar kebanyakan ahli-ahli Umno cukup patuh dengan arahan arahan Anwar. Jika dia berkata ada perjumpaan pada jam 4 petang. Maka setiap yang dijemput mesti berada 5 minit lebih awal. Jika tidak Anwar tidak akan teragak-agak untuk memalukan sesiapa saja dalam majlis atau khalayak. Inilah sifat Hitler Anwar.


Masih ingat Operasi Lalang? Dalam operasi lalang ramai orang menyalahkan Tun Mahathir ketika itu, tetapi jika dikaji secara halus kita akan tahu, sesiapa sahaja yang tidak sehaluan dengan Anwar akan menjadi mangsa Ops Lalang 1987.


Dato Tajuddin adalah salah sorang mangsa dan ditahan dibawah ISA dan dendam Anwar terhadap Datuk Tajuddin terus terbawa ke dalam parlimen dimana Azmin terpaksa menjadi balaci Anwar untuk menimbulkan semula isu politik wang 1995. Azmin terus diam apabila Datuk Tajuddin memberi amaran untuk menyamannya jika terus membangkitkan isu tersebut


Anwar sendiri tidak berani menghentam Datuk Tajuddin dalam parlimen kerana takut rahsia buruk Anwar didedahkan oleh Datuk Tajuddin.


Temubual antara TM dan Datuk Tajuddin di Hotel Impiana malam tadi.


sumber - TM

...............................................................................
Kesetiaan Anwar berpaksi kepada siapa dan kuasa mana sebenarnya?

Jaringan beliau begitu luas sistem sokongannya melangkaui batasan negara malah ada agenda tersembunyi. Agenda siapakah ? Baca ulasan seterusnya disini

http://www.anwaraidc.com/2010/03/anwar-jaringan-cianed-jesuit-yahudi-freemason-illuminati-new-world-order.html

Didalam negara pula, secara terang terangan beliau menggunakan PAS sebagai kuda tunggangan untuk mencapai maksud beliau seperti dalam artikel ini

http://rmf7.wordpress.com/2010/03/05/keangkuhan-paspas-gadai-semuanya-demi-kafir/


Bagaimana pula jaringan beliau di university tempatan? Tunggu........

No comments: