Sunday, February 14, 2010

Do Cry For UiTM and Selangor, Malaysians!

Mula -mula isu tak bayar cukai tanah dikeluarkan.Bila Yayasan Basmi Kemiskinan dah bayar, Kerajaan Negeri Selangor tak mahu terima . Alasannya wang yang dibayar adalah dari Yayasan Negeri Melaka.....dan dipulangkan kembali!

...........................................................................

Agenda tersembunyiIsunya, virus liberalisasi, pluralisme, dan Middle Malaysia ala PR dah menular masuk dalam UiTM secara halus melalui kemasukan VC UiTM yang baru. Jika dulu kita heboh kerana MB Khalid nak buka UiTM kepada bangsa asing-isu itu dilenyapkan. Sebenarnya bukannnya lenyap tapi diletakkan di back burner sehingga masa yang sesuai tiba.Kemudian kita dikejutkan dengan perlantikan VC baru untuk UiTM.
Memanglah saya akui bahawa perlantikan beliau adalah dengan perkenan YDP Agong. Bagaimanapon dia diketahui amat rapat dengan penasihat ekonomi RM 1 negeri Selangor, DSAI.

Selain itu saya juga dimaklumkan warga pengajar UiTM teruk diserang secara psikologi, ...dan saya minta ianya disiasat!

1-Kenapa tiada TAPISAN HALUS dijalankan ke atas VC ini? Dia diketahui memang rapat dengan DSAI dan rapat juga dengan orang penting dalam Kementerian Pengajian Tinggi. Adakah VC ini mempunyai agenda tersembunyi?

2-Dia sentiasa ke luar negara, DENGAN SIAPAKAH DIA KELUAR NEGARA DAN apakah AGENDA TERSEMBUNYI yang dibuatnya di luar negara?

3- Adakah dia mahu meneruskan hasrat MB Khalid memulakan dasar UiTM terbuka...sudah lupakah dia objektif UiTM sebenarnya untuk melahirkan graduan berkualiti dari golongan rakyat berpendapatan rendah seperti tertera dalam laman web UiTM sendiri- apakah agenda perjuangannya melawan arus untuk menggagalkan impian bagi medemokrasikan pendidikan bagi golongan berpendapatan rendah yang majoritinya orang Melayu dan bumiputera di Malaysia? Siasat jangan tak siasat!

Saya minta semua ini disiasat...ada agenda tersembunyi dengan perlantikan VC UiTM yang baru....apakah Kementerian jua telah diresapi mereka yang menjadi penyokong tegar PKR?

No comments: