Wednesday, August 15, 2012

menolak istilah "kafir zimmi" ke atas DAP oleh Haron Din

Bila Tuan Guru Abdullah Samaah berkata tidak boleh undi DAP kerana DAP adalah kafir harbi maka ramai yang melenting. Untuk tujuan perbincangan mari kita lihat istilah Kafir Zimmi dan tanya pada diri sendiri LAYAKKAN DAP dikategorikan sebagai kafir zimmi?
Kafir zimmi

 Berdasarkan maksud surah Mumtahanah ayat 8-9 dan surah Ali Imran ayat 28, kafir zimmi sekurang-kurangnya perlu memenuhi ciri-ciri berikut:-
(a) Kafir yang tinggal di negara Islam di atas kebenaran pemerintah Islam
(b) Kafir yang tidak terlibat secara langsung dalam urusan politik kerajaan
...
(c) Kafir yang tunduk dan patuh di bawah sistem perundangan kerajaan Islam
“kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu)”

Misalnya di negara bukan Islam atau di negara yang sama banyak bilangan kafir dan Islam, dibolehkan melantik bukan Islam sebagai pemimpin.

"dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu) dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Dan ingatan ini saya berikan juga kepada Haron Din yang sanggup mengatakan Allah sama dengan rupa Adam semasa Penciptaan pertamanya. Ini jelas menjisimkan Allah dan menyamakan Allah dengan makhluk ciptaannya. Seorang mujassimah atau berfikrah Wahhabi TIDAK LAYAK bercakap berkenaan isu AKIDAH umat Islam! Ini jelas dari fatwa Imam Syafie!
Petikan dari Harakah lidah rasmi PAS


Mempersendakan ugama Islam!

Mungkin inilah juga kenapa Haron Din kata DAP bukan Kafir Harbi-tahniah PAS kerana menggunakan Islam untuk memudahkan dakwah orang bukan Islam ke atas umat Islam.
gereja ini dibina hasil kerjasama politik DAP-PAS -Bila pemimpin Islam lemah maka banyaklah permintaan bukan Islam -inilah yang PAS/Haron Din  mahukan, menumbangkan Kepimpinan Islam yang ada dan menggantikan dengan kepimpinan kafir DAP.
Tahniah PAS  dan Haron Din sebab beri peluang DAP menutup azan dari dilaungkan di Pulau Pinang. Mungkin inilah blue print  negara Islam acuan PAS.
Mungkin sebab itu juga PAS diam bila isu HUDUD dibunuh Pakatan


Bukti PAS mempersendakan hukum Islam

Dilarang melantik orang yang mempersendakan agama samada dari golongan kafir atau Islam sebagai pemimpin. Orang Islam yang mempersendakan agama misalnya dengan mengatakan hukum Islam tidak sesuai diguna pada zaman ini juga tidak boleh dilantik menjadi pemimpin. Mereka yang condong kepada cara hidup kafir juga tidak boleh dilantik sebagai pemimpin kerana pemimpin hendaklah menjaga agama Islam, umat Islam dan negeri/negara. Begitu juga mereka yang mengutamakan kehidupan dunia berbanding akhirat.


Lebih sedeh bila ada golongan umat Islam yang  kata  Pemerintah Islam sekarang iaitu  Barisan Nasional yang dipimpin UMNO Toghut kerana  kezaliman, kejahatan rasuahnya  -dan mereka telah dihukum FASIQ kerana menjebakkan diri menjebakkan diri dalam melakukan  kefasiqqan. Tapi bagaimana pula PAS yang Anggota Tertinggi Dewan Ulama mempunyai  aqidah Mujassimah yg SESAT !!! Apakah  jenis Islam yang hendak ditegakkan? Apakah Akhlak mulia yang hendak ditegakkan jika akidahnya mujassimah  dan pengikut party itu menghina ulama muktabar Islam ASWJ ..Dalam hal ini ulama pondok yang ikhlas berdakwah di negara ini sepakat mengatakan adalah lebih baik pilih pemimpin yang fasik kerana ia maseh boleh dibimbing dari  membawa memilih pemimpin dan party yang mujassimah dan AKIDAH SESAT kerana ia akan bawa bala petaka atas umat Islam .


Ingatan saya kepada penyokong PAS yang post komen di wall ini- Politik bukanlah lesen untuk mengata, mengumpat dan menceritakan keburukan orang lain. Semuanya akan disoal apabila kembali kepada Allah nanti. Oleh itu fahami isu sebenar dalam artikel ini  iaitu AKIDAH dan masa depan umat Islam di Malaysia  sebelum memberi komen. Setiap penyataan saya dalam setiap artikel disertakan dengan bukti.

2 comments:

Anonymous said...

Salam Bro,Tahniah dan yang terbaik.Syabas!

Unknown said...

ASSALAM BRO, SEBAB DIA MEMANG MEMBELA JIN KAPIOR HARBI BRO.