Saturday, March 15, 2014

Polis cari maklumat di rumah crew MH 370 yang hilang

Perkara mengenai ideologi politik Zaharie Shah telah menjadi makluman umum. Berkenaan dengan kegemarannya menggunakan simulasi penerbangan Boeing 777 jua sudah menjadi makluman umum.
Kini polis sedang mencari maklumat tambahan di rumah crew. Kita faham pada waktu ini keluarga terlibat mahukan privacy . Tapi kita juga perlu faham bahawa keselamatan negara dan penumpang mungkin dapat dijaga dengan  investigasi lanjutan bagi mencari clue .KAJANG, 13 Mac (Bernama) — Polis hanya mencari maklumat di rumah anak-anak kapal pesawat MH 370 yang boleh membantu menyelesaikan misteri kehilangan pesawat itu dan bukannya menggeledah rumah mereka seperti yang dilaporkan media sebelum ini.
Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, yang menjelaskan perkara itu, berkata apa yang dibuat hanyalah prosedur biasa kerana fokus penyiasatan masih lagi ke arah mencari kehilangan pesawat itu.
“Apa yang dilakukan oleh polis ialah mencari maklumat, bukan menyiasat.
“Maklumat itu digunakan untuk mempermudahkan pencarian jika ada maklumat yang boleh digunakan sebagai nilai tambah untuk menjadi klu kepada pencarian,” tegasnya yang ditemui pemberita selepas menghadiri perjumpaan dengan Ketua Polis Selangor Datuk Mohd Shukri Dahlan dan anggota polis bertugas sempena Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang di sini hari Khamis.
Ahmad Zahid mengulas laporan sebuah akhbar tempatan bahawa polis telah menggeledah kediaman anak-anak kapal penerbangan itu bagi menyiasat latar belakang mereka.
Pada 8 Mac lepas, penerbangan MH370 milik Malaysia Airlines (MAS), yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing, China, secara tiba-tiba hilang dari radar, dan sehingga kini misi mencari dan menyelamat kesemua 227 penumpang,termasuk dua bayi dan 12 kru penerbangan masih diteruskan walaupun sudah memasuki hari keenam.
Dalam pada itu, Ahmad Zahid turut mengesahkan bahawa Ketua Pengarah Imigresen Datuk Aloyah Mamat dan beberapa pegawai kanan jabatan itu telah pun meminta keterangan daripada empat pegawai imigresen, bagi membantu penyiasatan ke atas dua lelaki warga Iran yang menaiki penerbangan itu menggunakan pasport curi.
Beliau berkata dua daripada empat pegawai Imigresen itu dipanggil kerana mereka bertanggungjawab melepaskan dua lelaki itu masuk ke negara ini dari Phuket, Thailand, pada 28 Feb lepas, manakala dua lagi pegawai dipanggil kerana melepaskan dua lelaki berkenaan ke dalam penerbangan yang hilang itu pada 7 Mac.
“Dia (dua lelaki Iran) masuk (ke Malaysia) menaiki kapal terbang Qatar Airways dari Phuket ke Kuala Lumpur pada 28 Feb. (Dua pegawai Imigresen) itu telah kita panggil dan siasatan secara dalaman telah dilakukan.
“Dan dua orang lagi (dipanggil), bila pasport itu dikemukakan pada 7 Mac bila kedua-dua orang Iran itu keluar daripada kaunter keselamatan untuk pergi ke penerbangan MH370,” katanya.
Ahmad Zahid turut mengesahkan bahawa empat pegawai itu tidak digantung daripada tugas kerana mereka telah mengikuti segala prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan ketika hari kejadian.
Dalam pada itu, Ahmad Zahid merayu agar media Malaysia, tanpa mengira kepentingan sendiri, lebih bersatu hati dalam memberi laporan mengenai insiden kehilangan penerbangan ini.
“Yang penting bagi kita ialah mencari rumusan untuk jalan penyelesaian, bukan kusutkan keadaan. Kita harus bersimpati pada keluarga sahabat penumpang dan kru, ” katanya.

2 comments:

Anonymous said...

Bah. Pertama:

Si rejim-rejim Barat-Zionis ni memang DALANG-DUA-MUKA plg. DAJAL! Bayangkanlah, dgn. teknologi amat canggih Barat-Zionis termasuk sistem Satellite NSA dan NASA, mereka tak boleh mengesan MAS ini – MUSTAHIL; sedgkan DRONE mereka boleh pula kesan ‘teroris’ (kononnnya) kampung kat pendalaman dan kwsn. pergunungan, cthnya di Afghanistan, Pakistan, Yemen dsbnya!

Saya mengesyaki Pangkalan Tentera Udara Amerika Syarikat di Diego Garcia yg. terletak di Lautan Hindi, mungkin terlibat dlm. TERORISMA dajal ini (di - http://www.mazidulakmal.com/2014/03/cabal-times-dedahkan-tentang-diego.html , CABAL TIMES DEDAHKAN TENTANG DIEGO GARCIA DAN MH370 , Khamis, Mac 13, 2014; dan http://darah-satria.blogspot.com/2014/03/agenda-tersirat-disebalik-rampasan.html, Agenda tersirat disebalik rampasan pesawat MAS MH370 Thursday, 13 March 2014;)! Kemungkinan yg. sungguh MENGGERUNKan - cara TERORISMA yg. terbaru dan paling GANAS, oleh Barat-ZIONIS! Selepas berita ini tersiar, CIA dan Pentagon tiba-tiba mengeluarkan teori , kapal perang USS Kidd akan SEGERA mencari di Lautan Hindi pula akibat kemungkinan MAS terhempas di situ, tapi mengapa pula MAS boleh terbang sampai ke situ pd. asalnya; jadi teori MAS di’hijack’ ke Diego Garcia ini tidak mustahil – kemudian MAS kononnya akan dijumpai oleh US Navy dalam Lautan Hindi yg. sungguh sukar ini, kononnya terhempas setelah dirampas ‘teroris’, bahkan ini memang baru diramalkan Pentagon (macam mana pula dia tahu MAS terhempas di Lautan Hindi?!) dan kenapa tak mengesahkan dahulu hal ini dgn. K’jaan kita! Maka bukti MAS dihijack di Diego Garcia ini mungkin tidak akan dijumpai bila-bila – inilah yg. disyaki diharapkan si PENGGANAS Barat-Zionis ini.

Ini disyaki akibat kehadiran sekaligus, 12 jurutera/saintis teknologi TINGGI dari Malaysia dan 8 dr. China, yg. sgt. penting, termasuk empat pemegang patent teknologi terbaru, dr. syarikat Freescale Semiconductor. Sy. Freescale ini terlibat dlm industri Microchip, Data, Angkasa dan Pertahanan (lihat di http://www.techbriefs.com/component/content/article/31-ntb/webcasts/on-demand-webinars/17016 , Freescale’s Portfolio of Microprocessors, Microcontrollers, and RF Devices for Aerospace and Defense , 06 August 2013; dan lihat di http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2014/03/10/Loss-Of-Employees-On-Malaysia-Flight-A-Blow-US-Chipmaker-Says/, Loss of employees on MAS flight a blow, US chipmaker says, March 10, 2014 )!

Di samping itu, Freescale Semiconductor ini juga turut dimiliki Empayar ZIONIS plg. Dajal, Empayar Rothschild, yg. membiayai dan mengasaskan Zionisma dan Israel (yg. berasal dr. Jerman, dan menjadi begitu berkuasa sejak abad ke 16 setelah menjadi “peminjam wang” kpd. Raja-Raja Eropah dan kemudiannya mengahwini mereka) - lihat di http://aftertheshift.blogspot.com/2014/03/malaysia-airlines-flight-370-patents.html, Malaysia Airlines Flight 370: “Patents Patents Patents?” ; http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html, Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel; http://www.tokenrock.com/explain-order-of-skull-and-bones-the-78.htm, The Order of Skull and Bone; dan http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/the-order-of-the-illuminati/ , The Order of the Illuminati: Its Origins, Its Methods and Its Influence on the World Events, Dec 12th, 2012.

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Bah. kedua:

Disyaki Mossad-CIA-MI6-NATO akan MENSASARkan pakar Bukan Barat, terutamanya yg. Islam dan dr. China dlm industri ini, terutamanya dlm. industri PERTAHANAN (lihatlah bagaimana Mossad telah membunuh saintis-saintis nuklear Islam dr. Iran - di http://www.businessinsider.com/mossad-in-iranian-scientist-murders-2011-8 , Mossad Suspected In Murder Of Iranian Nuclear Scientists , Vincent Trivett, Aug. 5, 2011).
Dan sebab itu agaknya si CIA (yg. dikuasai Mossad-ZIONIS/ISRAEL) asyik nak membidas teori letupan dan juga begitu galak MENUDUH juruterbang Islam/Melayu kita atau 20 jurutera/pakar kita dan dr. China, dr. Freescale Semiconductor, kononnya mungkin bunuh diri atau terlibat terorisma!Tapi TAK pula CIA Dajal ni menuduh bekas tentera dr. New Zealand ni, yg. berikan cincin kahwin dan jam tangan pd. isterinya sebelum penerbangan – saya syak dia ejen CIA-Mossad; disyaki akan dpt. ID baru, setelah disyaki menjlnkan misi dlm. MAS ini (lihat di
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2578358/Husband-gave-wedding-ring-watch-wife-boarding-missing-flight-MH370-case-happen-him.html, Agony of the wife whose husband gave her his wedding ring and watch before boarding missing flight MH370 'in case something should happen to him', by James Rush, 11 March 2014.)

Juga Barat-ZIONIS disyaki mahu MEMBANKRAPkan MAS (supaya terpaksa bergabung dgn. sy. penerbangan Barat-ZIONIS melalui One World Alliance, yg. baru disertai MAS) dan menghancurkan hubungan Diplomatik baik antara China dan Malaysia, serta menghuru-harakan NEGARA ISLAM kita ini, hingga terpaksa bekerjasama lebih rapat dgn. Barat-ZIONIS melalui CIA-MI6/tentera US-British-NATO, dan perisikan/tentera Singapura (yg. diKUASAI CIA-Mossad-MI&-NATO, lihat di - http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html , THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009). Serta memaksa NEGARA ISLAM Malaysia dan Brunei menyertai TPPA, yg. di KUASAI Barat-ZIONIS ini.

Maka teori ‘hijacking’ MAS oleh Barat-Zionis di pengkalan tentera laut US di Diego Garcia ini tak mustahil kerana si Barat-ZIONIS asyik menyerang dan membunuh umat Islam sesuka hati, dlm pembunuhan beramai (GENOCIDE) di Dunia Islam yg. kaya minyak-gas, melalui PENJAJAHAN terus, penggunaan Drone atau bom kimia, atau menggunakan pengganas al-Qaeda atau mana-mana “pengganas Islam” yg. sebenarnya dicipta Barat-ZIONIS sendiri - untuk tujuan MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-Israel, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas, yg. bermula dr. Palestin, hingga ke Afghanistan, Iraq, Libya, Syria, Mali, Somalia, Yemen, Pakistan, Mali, Nigeria, Republik Africa Tengah dsbnya (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013; dan http://www.presstv.ir/detail/2013/09/15/324167/excia-agent-911-lies-big-and-tragic/, Ex-CIA agent: 9/11 lies bigger than already known, Sep 15, 2013).

Kerajaan kita dan China, mesti MENYIASAT kemungkinan ini, melalui apa cara pun, demi MENYELAMATkan penumpang MAS tersebut! Jgn. remehkan sebagai teori 'konspirasi' semata - setiap maklumat adalah PENTING!

Makcik Sambal Belacan.